Toerclub Westfrisia  
Startpagina Rittenoverzicht button9 ritverslagen Nieuwsbrief Ledeninfo Fotocollage Weerpagina Links-Clips Contactpagina
 
  bericht-renners


 Ritten in 2017 
 
Zondag 10 september 'Krabbendamroute' wegkaptein Nel Dop

Piet heeft de koffie alweer klaar staan als we binnenkomen. We zijn niet de eersten, William, Joop Jaap en Nico zijn ons voor. We zijn gelukkig ook niet de laatsten, na Els en Rob die ons hebben opgehaald komen ook nog Wim v. D. Gerritjan, Gerda en Frans, Max, Hans en Martien. Een grote opkomst dus met 14 mensen (vrouwen en mannen mag niet meer het moet “gender neutraal” zijn)! Nel laat iedereen weten dat we in Ilpendam de koffiepauze zullen houden en Jan mag de route vertellen.

We gaan door Venhuizen en Hem naar de Blokdijk om vervolgens via de provinciale weg naar Hoorn te gaan. Grote Oost en Achterom brengen ons daar de dijk die we volgen tot Etersheim. Tot mijn verbazing zie ik daar Joop al rijden terwijl ik dacht dat hij ergens achter mij in de groep mee fietste. Dan zijn we, denk ik, tocht iets te hard gegaan. Op mijn teller zag ik telkens 25,4 / 25,6 km per uur. Later realiseerde ik mij dat Joop zijn teller 2 km meer aangeeft en dat zijn ondersteuning bij 27 km /u niets meer doet. EXCUSES aan Joop zijn dan wel op zijn plaats.

Ik heb te laat in de gaten dat er iets op een bord staat over afgesloten in Oosthuizen. Even verder staat er nog dat de weg bereikbaar is tot de spoorlijn en ik dacht nog dan zullen we ook wel verder kunnen toch? Helaas, het spoor wordt vernieuwd ter hoogte van de weg en de spoorwerkers laten duidelijk weten dat omrijden de enige optie is.
Omdraaien dus en de dijk weer opzoeken. Gerda en Frans gaan aan het einde bij Etersheim weer terug naar huis, zij hadden al aangegeven niet de hele weg mee te gaan. Even denk ik nog om dan ergens anders de pauze te houden maar die gedachte laat ik alweer snel achter mij en gaan we door Warder naar de Oosterweg.

We kruisen de N 247 en rijden Middelie in en vervolgens links af, aan het einde van de Middelie gaan we rechts de Zijvend op. Aan het eind over de ophaalbrug over de ringvaart en deze volgen naar Ilpendam. Dat betekend wel wat slingeren links en rechts van het water en goed op tegenliggers letten want het fietspad wordt steeds smaller. Plotseling wat geluid uit de achterhoede, Els is in de berm terecht gekomen en de ringvaart is dichterbij dan zij prettig vindt. Even later is zij weer terug op het asfalt en kan de weg weer vervolgen. Nog even en dan gaan we aan de koffie en een enkel stuk appelgebak ZONDER SLAGROOM, in Het Wapen van Ilpendam. Vanaf de kantine ca. 50 km.
Na de pauze moeten we een stukje langs de ringvaart terug omdat het fietspad van de Jaagweg gedeeltelijk is opgebroken. Na 2,5 km gaan we linksaf om via de Laan der Continenten het Noord-Hollands kanaal over te steken, het fietspad komt uit op de kanaalweg en zo komen we weer bij het busstation van Purmerend uit. De Oostdijk naar Oosthuizen wordt uitgereden en via de tijdelijke noodbrug belanden we op de Hoornse Jaagweg. Het Beetsdijkje brengt ons dan weer in Beets en vervolgens Oudendijk, Avenhorn, De Goorn, Berkhout, Bobeldijk, Zwaag, Oudijk en De Streek.

In Hoogkarspel nemen Els met Rob en Nel met Jan afscheid en rijden zo naar huis. De overigen zullen dit ook zeker doen.
Groeten van Nel en Jan.
-------------
-------------
pijl-boven


 
Zondag 25 juni 'De Westfriese Omringdijk'

Afgelopen zondag hebben Wim, Max en ondergetekende de Omringdijk gereden. Om 08.00 uur gestart in Enkhuizen. Het was niet bijster druk maar het was ook nog vroeg. De weersberichten waren ook niet geweldig en dit na een hete week. Bij binnenkomst zei Wim direct zich niet lekker te voelen en het rustig aan te gaan doen. Nou weet je het nooit bij Wim want als hij dat zegt kun je meestal aan de bak. Maar goed, vol goede moed tegen de wind in naar Medemblik en Kolhorn.

Het voordeel deze keer was dat we niet hoefden te stempelen. We hadden een chip op het stuurbordje dus alles ging automatisch. (de charme gaat er wel een beetje af zo maar ja moderne tijd zullen we maar zeggen) In feite kon je overal zo door rijden. Onderweg kwamen we twee registratie punten tegen. In Kolhorn een koppie gedaan en heeft Max snel even een accu bijgeladen. Op weg naar Alkmaar de wind op de slingerende dijk (machtig stuk toch) vol tegen maar het ging lekker. Halverwege moest Max z’n eerste accu wissel doen. Op dit stuk kregen we ook te maken met de eerste serieuze regen dus de regenjacks aangetrokken.
omringdijk
Bij de omval in Alkmaar weer een koppie gedaan en de regenjacks uit getrokken. We werden daar verwelkomd met heuse live muziek, alleen jammer dat hij “het strand van Broekerhaven ” niet op de band had staan, maar ”mooi Volendam” dan weer wel. Ook daar was het niet druk net als in Kolhorn. Onze indruk was dat er minder deelnemers waren dan vorig jaar. Vanaf Alkmaar naar Hoorn lekker voor de wind en die trok nog wat aan ook. Zeker een kracht 5. In Hoorn was een nieuwe stopplaats. Voorheen bij het veerhuis (erg druk) nu was het bij de Parkschouwburg,. meer ruimte en veiliger.

Van Hoorn over de dijk naar Enkhuizen ook weer lekker voor de wind. Halverwege was Max zijn 2e accu ook leeg maar gelukkig had hij in Alkmaar zijn eerste aan de lader gedaan en dus had hij nog wat prik. Helaas vlak voor Enkhuizen was het uit met de pret en moest Max op eigen kracht verder. Hij zou hem bij de finish in Enkhuizen even opladen om zo nog met wat stroom thuis te kunnen komen. Wim en ik zijn doorgereden en dachten Max nog even bij de finish te zien. We hebben Max niet gezien maar het is toch goed gekomen.

Het was een mooie rit met niet zulk denderend weer, maar wel gezellig zo met elkaar. Max, veel respect dat je weer mee rijd en maak je geen zorgen want niemand vind het erg achter jou brede rug te moeten rijden hoor. Wim ondanks dat je zei niet lekker te zijn heb je wel lekker gereden. Bedankt.
Groeten Willem.
-------------
----
pijl-boven


Maandag 5 juni Fiets Elfstedentocht 2017 - Bolsward


Hallo fiets vrienden, hier even een verslagje van de Fiets Elfstedentocht 2017.
Afgelopen 2e pinksterdag weer de jaarlijkse 11 stedentocht gereden voor de 18e keer deze keer. De vooruitzichten waren prima, windkracht 2/3 en zo’n 20/22 graden. Wat anders was de realiteit. ‘S morgens om 5 uur op weg naar Friesland en er stond er een dikke wind, bovendien kon je de regen zowat pakken een tegenvaller dus.
11stedentocht

Het enige wat meeviel was de temperatuur. Wat trek ik aan? een jack of alleen armstukken en de windstopper. Het laatste maar en achteraf een goede keuze.
Ik mocht om 6.52 uur van start in groep 15 maar reed uiteindelijk om 7.10 uur Bolsward uit. Tot Holward de wind in de rug en dat ging lekker dus. Je hebt voor de wind snel de neiging om hard te fietsen maar weet in je achterhoofd dat je ook 120 km tegenwind krijgt. In Holward doe ik altijd een koppie bij de boer in de schuur, dat is op zo’n 70 km. Na Holward met zijwind naar Dokkum. Vanaf Dokkum pal tegen de wind in naar Bolsward. Het was erg druk bij de stempelposten en onderweg toch een aantal valpartijen gezien die er soms niet goed uitzagen.

Toen ik Dokkum uitreed passeerde ik de plaats waar Jaap 2 jaar terug zo ongelukkig is komen te vallen en elke keer moet ik dan weer aan Jaap denken. Je hebt geluk of niet. Van Dokkum naar Leeuwarden veelal alleen gereden vanwege de grote groepen die ik zoveel mogelijk probeerde te mijden. Iedereen wil uit de wind rijden en met vele onervaren mensen zoek ik mijn eigen (veiliger) weg wel. Nadeel is dat het wel de nodige kracht kost. Om 13.10 was ik weer in Bolsward en stond er nog een stuk tegenwind te wachten tot Oudemirdum. Via Sneek, IJlst, Sloten naar Oudemirdum.

Daar aangekomen wist ik dat ik van die tegenwind af was. Via de dijk naar Stavoren met de nodige zijwind en kwam gelukkig in een leuk groepje van 3 man terecht. Kopwerk zat er voor mij niet meer in maar liet me lekker meetrekken. Met een gangetje van zo’n 30 km waren we snel in Stavoren. Via Hinderlopen pal voor de wind naar Bolsward. Die laatste 30 km waren de beloning van de dag. Om 17.40 uur draaide ik het plein op van de finish in Bolsward en zat het er weer op. Moe maar voldaan zoals dat heet. Erg blij om de klus weer zonder problemen en veilig te hebben geklaard.
Het was een mooie dag met goede fietstemperatuur. Aan het eind van de dag werd het toch nog volop zonnig en de laatste 40 km dan ook op shirtje gereden.


Groeten Willem.
-------------
----
pijl-bovenZondag 14 mei 2017, Slippert Route

De Slibbert is een stuk land dat ten noorden van Andijk Oost buiten de dijk is gelegen.
Vroeger een rietschoot en dus speelplaats voor de opgeschoten kinderen, thans het terrein van de PWN waar het IJsselmeerwater tot drinkwater wordt gezuiverd.

Op deze vroege zondagochtend, Moederdag, staat de koffie alweer voor ons klaar. Ook ditmaal weer door ons aller Piet verzorgd. Ook aanwezig zijn Joop Deen en William, zij houden Piet al gezelschap als Nel en ik binnen komen. Weldra komen Wim v D, Frans, Gerritjan, Hans en Martien ook op de koffie af.

Martien vraagt waar we naar toegaan wordt het ‘die kroeg daar in het noorden? Nou die is dicht hoor’ daar hoef je niet naar toe. Ondanks dat ik het eigenlijk niet wilde vertellen waar de rit naar toe zou gaan moet ik hier op reageren, want we gaan WEL naar die kroeg in het noorden omdat Nel daar een afspraak mee gemaakt heeft en is dus wel open.

Na Piet bedankt te hebben voor de koffie gaan we met de wind in de rug richting Tolweg. Hier draaien we richting het noorden en dat blijven we globaal rijden tot de zendmast bij Den Oever dus door Wervershoof, Onderdijk en Medemblik en vervolgens langs de IJsselmeerdijk. Bij de zendmast draaien we naar links en dus het westen in. Door De Haukes en onder het Amstelmeer langs tot de Lot weg om vanaf hier naar Wieringerwaard te fietsen. Onderweg komen we langs diverse percelen tulpen waarvan de bloemen nog niet gekopt zijn. De afspraak met het café was dat we ca. half elf daar konden zijn en dat lukt bijna, het word uiteindelijk 6 over ½ elf.

Het zonnetje houdt ons al een tijdje gezelschap en de temperatuur is goed zodat we op het terras plaatsnemen. Het zicht op de gevel van het café doet wel vermoeden dat enig onderhoud aan het pand geen luxe zou zijn want op enkele plaatsen zien we wel verf maar is het kozijnhout volledig weggerot. Ook de topgevel is in slechte staat wat de uitbater bevestigd met de uitspraak dat bij harde wind het topje van de klokgevel heen en weer gaat. Gelukkig zitten we op veilige afstand maar we houden het oog scherp, je weet maar nooit.

Na de koffie (€2,00) gaat het naar Slootdorp en vervolgens Middenmeer. Onder de ophaalbrug door en dan langs het kanaal naar de Medemblikkersluisweg. Beiden wegen liggen redelijk beschut tegen de wind waardoor het gemakkelijk fietsen werd. We kruisen door Medemblik en Onderdijk naar Andijk waar we afscheid nemen van onze fietsvrienden die nog even verder moeten. Via de Molenweg komen wij na bijna 100 km voldaan thuis.


Met dank aan de anderen voor de gezellige rit. Nel en Jan Dop.
-------------
-----------------------------------------------------
pijl-boven


Zondag 30 april 2017, Blokdijk klassieker

Soms gebeuren er dingen die je niet voorziet, zo ook vanmorgen. De koffie ingetapt en dan nog even het dienblad doorschuiven zodat iedereen de suiker en melk kan pakken en dan gebeurt het…. Het blad komt tegen een gevulde koffiebeker en valt uiteraard om, tafel smerig maar ook de grond wordt een smeerboel. Voordat we weggaan dus nog even opruimen en een nieuwe beker intappen. Half negen vertrekken we naar ???? Ja waar gaan we eigenlijk naar toe. De wind komt uit het Zuidoosten, een lastige hoek om dan voor de wind weer terug naar huis te fietsen.

Gisteravond had ik bedacht dat we in Ilpendam wel eens een pauze konden inlassen. Maar dan die wind hé die werkt niet echt mee. Ik hoopte op enkele sterke voorrijders waardoor anderen dan wat beschutting kunnen vinden in het wiel van de sterksten. Gelukkig komt dat vanmorgen allemaal goed en vertrekken we. Eerst nog voor de wind via Binnenwijzend, Blokker, Hoorn naar De Hulk. Dan is de rugwind over en moet er gewerkt worden. Inmiddels is Piet dan al weer omgekeerd (pijn in de rug) en Nico keert het wiel ook richting huis (ondanks een medicijn toch een slecht gevoel). Wij hopen dat zij weer snel herstellen en de volgende week hun gezicht weer laten zien in de kantine. Gert Jan en Hans proberen beschutting te geven waardoor Els en Nel het niet al te zwaar hebben.

Hoe de mannen daar achter het hebben opgelost is mij niet duidelijk geworden maar ik heb geen klachten gehoord. Het zal wel goed zijn gegaan. Vanaf De Hulk volgen we de Provincialeweg, ook door Oosthuizen tot Monnickendam. Hier gaan we rechtsaf langs de Purmerringvaart naar Ilpendam. Zoals al aangegeven pauzeren we hier in Café 'Het Wapen van Ilpendam'. Gert Jan trakteert ons op de koffie, hij is komende donderdag jarig en biedt ons dus de consumpties aan. Uiteraard wordt hij met ferme handdrukken gefeliciteerd en wij hopen dat hij een leuke verjaardag zal hebben. Na de pauze zoeken we de ringvaart weer op en stevenen we af op Middelie. Hier ontstond nog even een gevaarlijke situatie toen er op dat moment een peloton uit de richting Edam het dorp in kwam racen. Het gevaar ontstond doordat ik de jongens niet had zien komen en omdat hun snelheid behoorlijk hoog was. Enig gemopper van deze racers hebben we maar gelaten over ons heen laten komen.

Even later werd duidelijk dat het snelheidsverschil ca. 15 km/uur bleek, 40 voor hen en 25 voor ons, dit konden we zien op het bord aan de lantaarn paal. Na Middelie kruisten we Oosthuizen en kwamen weer op de Provinciale weg op weg naar Hoorn. Vervolgens door Blokker, Westwoud en Hoogkarspel en verder. Wij, Els en Rob, Nel en ik zijn via de Kerspelweg het noorden ingegaan en de anderen op hun eigen wijze ook naar huis waar een warme douche op hen klaar stond (neem ik aan). Rest mij nog te vertellen dat we, vlak voor Hoorn, 2 oud leden in het kielzog mee kregen namelijk Ron van der Elst en Herman Kappert die naar Volendam waren geweest. Ron heeft nog enige tijd naast mij gefietst en dat was weer eens leuk. Met dank aan Gert Jan, Hans, Els, Nel, Rob, Willem, Wim, Martien en Piet en Nico voor de leuke rit vandaag.


Groeten aan iedereen, Jan Dop.
-------------
--------------------
pijl-boven


Zondag 23 april 2017, Veldhuis tocht.

Aangezien ik als wegkapitein op de kalender stond, voelde ik toch min of meer de verplichting mij vandaag naar het Nassaupark te begeven. Dit ondanks het feit dat de 115 km van de Ronde van Noord-Holland van gisteren nog een beetje in mijn benen zaten. Met mij waren er toch nog vijf fanaten die gisteren ook hadden gefietst opkomen dagen. Te weten, mijn Elsje, Jan en Nel Dop die we op Andijk hadden opgepikt, Nico Coers en Martin Bakker. Na een bakkie leut van Piet naar binnen te hebben gewerkt vertrokken wij klokslag half negen voor ons ritje.

Gelet op het weer en de ontberingen die wij gisteren hadden geleden besloten we een korter ritje dan de geplande 100 km te maken. Het werd binnendoor tegen de pittige wind in naar Kolhorn. Via Grootebroek, Hoogkarspel, Veiling weg, Zwaagdijk een stuk voorbij het winkelcentrum dan rechtsaf naar Nibbixwoud. Door Nibbixwoud langs de voetbalvelden rechtsaf naar Benningbroek. Hier ging Nico rechtdoor omdat hij weer om half elf thuis moest zijn en omdat hij naar een verjaardag moest. Aan het eind van deze weg linksaf langs het café. Hier op het hoekie sloten twee leuke dames zich bij ons aan. Helemaal rechtdoor naar Aartswouden aan het eind linksaf. Weer aan het eind de weg over en links af richting Nieuwe Niedorp, meteen weer rechtsaf de Omringdijk op richting Kolhorn.

kolhorn
In Kolhorn gezamenlijk met de twee dames twee koppies koffie gedaan. Hierna vanaf de koffie rechtsaf en rechtsaf de brug over en meteen weer rechtsaf langs het nieuwe plannetje waar vroeger Immink zat. Het fietspad gevolgd en bij het eerste bruggetje weer rechtsaf, steeds maar rechtdoor. Bij de rotonde gingen de dames rechtsaf en wij rechtdoor, langs Microsoft tot voorbij de vuilstortplaats bij Medemblik. Hier linksaf en via Medemblik langs de dijk weer naar Wervershoof . Hier namen we afscheid van Martin, Jan en Nel.Met 75 km op de teller kwamen we voldaan om kwart voor twaalf weer thuis, ondanks dat wij onderweg een aantal keren een paar hele lichte regendruppels over ons heen hadden gekregen.

Nog even gauw de fietsen afgespoten. Daarna heerlijk onder de douche. Vervolgens heerlijk genoten van een bakkie soep. Nu voor de buis genieten van Luik, Bastenaken, Luik en het turnen op de buis. Jongens wie doet me wat en wat kunnen we toch genieten van Nederland, ondanks dat er soms heel wat af gemopperd wordt.

Groetjes jullie fietsmaatje Rob.
-------------
--------------------
pijl-boven


Rit van zondag 9 april, Kraaienburg route naar Volendam.

Als eerste werden we verwelkomd door Joop omdat Piet gevallen was, maar vandaag dinsdag 11 april 2017 gaat het weer goed en vermoedelijk is Piet er zondag weer. Joop was ook weer hoopvol in de toekomst na zijn consult van het ziekenhuis met zijn arts. Met Gerrit Jan, Martin, Piet, Nico, Rob en Els ging ons ritje natuurlijk naar Volendam omdat ik daar iets mee heb…Gerrit Jan wilde weer kop rijden en Rob ook omdat hij aan zijn conditie wilde werken.

We reden stukje dijk-Venhuizen-Hoorn, bij Achterom een klein valpartijtje door een kuil in de weg waardoor Martin zijn hand weg schoot wat echter allemaal gelukkig goed afliep met Martin en Piet. Daarna richting Parkschouwburg en niet langs de dijk maar door allerlei dorpjes. Het was telkens een verrassing welke richting we zouden pakken dat gezellig verliep omdat we allemaal met plezier fietsten met het zonnetje en weinig wind. Zo kwamen we ontspannend bij ons vertrouwde stekkie in Volendam, bij het beeld. Gelijktijdig kwamen Leon en Ron ook aan en zette hun mooie fietsen naast de onze op slot. Het was leuk met elkaar weer even te spreken, het gaat hun elk goed. Ze hebben nog een tijdje met ons mee gereden maar waren wel verstandig om met z’n tweeën met hun eigen tempo verder te gaan.
Wij gingen via de dijk-Hoorn-dijk weer naar huis, Piet apart in Blokker en even later Gerrit Jan met Martin , Nico in Binnenwijzend en wij daarna richting Westwoud , Wervershoof.
Mijn eerste rit was heel ontspannend, met Rob alleen deed ik wat kopwerk wat wel wrijving gaf omdat ik te snel ging 34 a 35 km, toch maar een kilometerteller op de fiets misschien. We hadden precies 100 km op Rob zijn kilometerteller en gemiddeld 24,8 km. Na afloop geen vermoeidheid, dat is weleens anders bij mij geweest, voor herhaling vatbaar.
Paasgroet van Els.
---------------------
pijl-boven


Oudijk tocht 2 april.

Vandaag mocht ik de route bepalen, had al wat voorwerk gedaan op de dinsdag. De route zou precies 100km zijn en ik had de bestandtjes door gestuurd naar de fietsende Club zodat ze mee konden navigeren, richting Schagen en weer terug naar huis.
Vandaag op tijd op om niet te laat in het clubhuis te zijn, daar stond de koffie al weer klaar, lekker mannen Piet en Joop zijn er altijd vroeg, petje af hoor we waarderen het zeer dat jullie dit voor ons doen. Joop is herstellende van zijn knieoperatie en het kriebeld om weer met ons mee te gaan. Als snel kwamen er steeds meer die vandaag met de club mee wilden en na alles bijgepraat te hebben werd er opgestapt richting Schagen. Eerst 56 km een bakkie en de laaste 44 km terug voor de wind dat ging als een speer terug. Ik heb erg van dit toertje genoten en de dames en de mannen die mee waren bedankt voor de gezelligheid onderweg.
Een tevrede toerfietser Nico Coers.
-------------------------------------
pijl-boven


Verslag toertocht 19 maart Hogebierenrit.

19 maart liet de buienradar zien dat het geen geweldig fietsweer zou gaan worden. De wind zou tot 7 beaufort aantrekken gepaard gaande met de nodige buien.
Ondanks dat heeft Piet weer koffie voor ons gezet en welgeteld 6 personen werden door de geur van de koffie aangetrokken. Gertjan, Wim G. Hans T. Nel en Jan D en tenslotte onze wegkapitein Martien. We keken wel vreemd op toen Martien in zijn burgerkloffie naar binnen kwam, dat hadden we niet ingeschat.

Het was duidelijk dat we het met een andere kopman moesten doen. Na enig overleg besloten we naar Spijkerman in Purmerend te gaan. Eerst maar eens tegen de wind in om daarna freewheelend terug naar huis te kunnen. Gebruik makend van de beschutting van de huizen in De Streek en Blokker naar Hoorn. Vervolgens via De Hulk naar Oosthuizen. Gertjan en Hans op kop en de anderen zoveel mogelijk uit de wind daar achter. Op de Oostdijk wakkerde de wind stevig aan volgens ons tot zeker wel windkracht 7 maar volgens Hans was het veel minder! Tekenend voor de kracht van die man. Ook Gertjan leek er niet veel moeite mee te hebben en genoot met volle teugen. Bij Spijkerman zag ik de koffiemeisjes al aan het tellen met hoeveel wij binnen kwamen en nog voor iedereen op de stoel zat stond de koffie al op tafel. Deze mensen weten perfect wat de fietsers willen.

Na de koffiestop zijn we via Oosthuizen en Etersheim naar de dijk gefietst, niet strak voor de wind, daarvoor slingert de dijk teveel, op naar Hoorn. Door de stad naar de Zuiderdijk maar omdat Nel nog boodschappen wilde doen, weer terug naar de Provincialeweg. Bij het Zittend gingen onze wegen uiteen. Wij via Wervershoof naar huis en Gertjan en Hans waarschijnlijk rechtstreeks naar hun woning. Rest mij nog te melden dat Wim niet terug is gegaan naar de Provinciale weg maar, maximaal profiterend, verder voor de wind is gegaan langs de Zuiderdijk. O ja, op de heenreis hebben we nog 1 buitje gehad ergens van Westerblokker tot Hoorn. Het mocht geen naam hebben, de wind was een grotere tegenstander dan dat beetje water.

Bij thuiskomst bleek dat er nog een lid van ons onderweg was maar door botte pech niet op tijd kon komen voor de start. Piet v/d Horst heeft om 10 voor negen een lekke band gekregen en kon die niet zo snel repareren. Piet heeft nog een whatsapp gestuurd maar die werd niet opgemerkt, omdat mijn telefoon op 'stil' stond heb ik dit  bericht gemist. Heel spijtig dat dit is gebeurd, excuses voor de onbereikbaarheid. Jan

Met dank aan Gertjan en Hans voor het kopwerk, Jan Dop.
-------------------------------------------------------------
  pijl-boven
12 Maart - De Haukes route.


12 maart
Ik ben de gelukkige die het vandaag mag zeggen en na het bakkie koffie zwaaien Piet Joop en William ons uit. Vorige week zijn we linksom naar Schermerhoorn gefietst en met een oostenwindje en een schraal zonnetje gaan we met 11 man op stap, 
(Jan & Nel - Piet - Martin - GertJan - Hans - Nico - Rob - Gerda en ikke ) Via de streek en de ijsbaan (die na vandaag sluit) richting Ursem en dan naar Schermerhorn. Kennelijk hebben we zo hard gereden dat we eerste waren.

Nico is 60 geworden en hij trakteerde op koffie met gebak wat gewaardeerd werd,
Nico van harte gefeliciteerd. Nadat we gezellig wat gekeuveld hadden zijn we aan de terugweg begonnen richting Scharwoude dan de dijk op richting Hoorn dan door Hoorn de dijk naar Bovenkarspel. Daar aangekomen hadden we totaal 70 km gereden. Met dank aan de medefietsers heb ik heerlijk gefietst.
Groetjes Frans.
-------------------
  pijl-boven
Openingsrit, 5 Maart - Rondje Schermerhorn.


openingsrit
Ondergetekende was de aangewezen persoon om het toerseizoen te mogen openen.
Al weken in de weer om een mooi ritje te verzinnen en slapeloze nachten verder is het dus Schermerhorn geworden. Zaterdagavond kwamen er op WhatsApp al een paar afberichten en ik hield mijn hart vast of er niet meer zouden komen.
Gelukkig viel dat mee.

Met een mooie opkomst van 10 man/vrouw gingen we op weg nadat eerst de voorzitter ons een goed seizoen had toegewenst. Via de kolk naar de dijk en Venhuizen in. Via het Hemmerbuurtje (altijd mooi om te rijden) naar de provinciale weg. Er stond toch wel een behoorlijke wind en op de stukken die we pal tegen hadden was het flink aanpoten. Ik was ook wel benieuwd of iedereen er bij kon blijven zo’n eerste rit.

Via Hoorn, de dijk naar Scharwoude, Grosthuizen en de mijzendijk op naar Schermerhorn. Gelukkig kreeg ik flink steun van enkele clubgenoten zodat ik niet al het kopwerk alleen hoefde te doen. (Bedank jongens). In Schermerhorn hoorde ik dat Gerda bij Avenhorn terug was gegaan. Toch goed dat je mee was Gerda, respect en hoop dat het goed blijft gaan met je.

We waren niet de enige fietsers die om de koffie kwamen daar. Voordat we weg gingen zat de tent vol waaronder een groep van tc. grootebroek. Jan en Nel gingen de kortste route terug want ze hadden visite en wilden op tijd thuis zijn. De beloning kwam op de terugweg, lekker alles voor de wind en we gingen dan ook als een speer. Wij zijn via het mijzendijkje naar Ursem gereden en langs de Ursemmerplas naar de Goorn. Via Berkhout, Bobbeldijk en de Dorpstraat naar de streek waar eenieder zijn kant op ging naar huis.

Om half 1 thuis en 78 km op de teller. Het ging best lekker zo voor de eerste keer. Het weer was prachtig. Lekker zonnig, wel veel wind maar ja het was gelukkig droog.

Groeten Willem.
-----------------
  pijl-boven
NTFU Logo
Wielersportbond
NTFU Blog
Mijn NTFU
Schadeformulier
Clubinformatie
Lees meer
Routebeschrijving  
Lid worden
Het Weer
Buienradar
Windkracht
Temperatuur